Lataa...

MB-86N -ikkunat

MB-86N -järjestelmän ikkuna on saatavilla kiinteänä ja avattavana. Avattava ikkuna on ns. TbT -mallin (Tilt before Turn) ikkuna.

Ikkuna avautuu tuuletus-/kippiasentoon painikkeesta. Ikkunan avaaminen kokonaan vaatii lukituksen vapauttavan avaimen. Tällöin ikkuna avautuu sivusaranoituna esimerkiksi pesua varten. Tämä on turvallisempi ja käyttäjäystävällisempi toteutustapa kuin perinteisempi DK-ikkuna (Derh-Kipp -heloitettu ikkuna), jossa ikkuna avautuu painikkeesta tuuletus-/kippiasentoon vasta sivusaranoinnin aukeamisen jälkeen. TbT-mallin ikkunassa tuuletus on loogisesti ennen sivusaranointia, jota tarvitaan vain pesu- ja huoltotarkoitukseen.

Järjestelmällä voidaan toteuttaa yksittäisen ikkunoiden lisäksi moniosaisia ikkunoita sekä yhdistellä avattavia ja kiinteitä osia. Osa ikkunasta voi olla suurta lasipintaa ja kiinteää lasitusta, mutta samassa ikkunassa voi lisäksi olla avattavia osia erilaisina yhdistelminä.

MB-86N SI -ikkunajärjestelmä on kehitetty vastaamaan vieläkin tiukempiin energiatehokkuus- ja U-arvovaatimuksiin kuin MB-79N järjestelmän SI-versio. MB-86N SI -ikkunoissa alumiiniprofiilien sisällä on eristettä ja ikkunarakenteessa käytetään kaksikomponenttista keskitiivistettä. Se tekee ikkunasta energia-ja kustannustehokkaan.

Kiinteän MB-86N ikkunan U-arvo on jopa alle 0,6 W/(m²K), riippuen ikkunan koosta ja valitusta lasituksesta. Avattavalla MB-86N -ikkunalla päästään parhaimmillaan vastaavasti jopa alle 0,7 W/(m²K) U-arvoihin.

Ilmanpitävyys: Luokka 4

Sateenpitävyys: Luokka E1500

Tuulenpaineen kestävyys: Luokka C5