Lataa...

MB-77HS -liukuovet

MB-77HS -järjestelmän liukuovi on rakenteeltaan nostoliukuovi. Liukuvien ovilehtien alareunassa on pyörästöt, jotka ovea avattaessa nostavat ovilehteä.

Pyörästön ansiosta suurikokoiset ja raskaammatkin ovet liikkuvat kevyesti ja vaivattomasti. Liukuovi on tyypillisesti 2-osainen, toisen reunan ollessa avautuva ja toisen kiinteä. Myös 4-osainen pariovityyppi on usein käytetty malli, jossa kaksi keskimmäistä osaa avautuvat ja liukuvat sivuille. Tämä mahdollistaa suuren, avoimen kulkureitin tiloista sisään ja ulos.

Liukuovi voidaan suunnitella monella eri tavalla. Kiinteät ja liukuvat osat ovat tyypillisesti samankokoisia, mutta kiinteä osa voidaan suunnitella myös suuremmaksi. Tämä mahdollistaa esimerkiksi liukuvan maisemaikkunan totutuksen suurempana kuin itse ovirakenne määrittää. J

MB-77HS HI -järjestelmän liukuovi on pitkäikäinen, energiatehokas ja kestävä ratkaisu, myös vaativissa olosuhteissa.

MB-77HS HI -järjestelmän liukuovien U-arvo määritetään valitun ovityypin, lasituksen ja oven koon mukaan. Esimerkiksi tyypillisen 2-osaisen, 3000 x 2400 mm kokoisen liukuoven U-arvo on luokkaa 0,9-1,0 W/(m²K), ovirakenteesta ja lasituksesta riippuen.

Liukuoven tekniset ominaisuudet ovat riippuvaisia ovityypistä. Testatun tyyppirakenteisen oven parhaimmillaan saavutettavissa olevat ominaisuudet:

Ilmanpitävyys: Luokka 4

Sateenpitävyys: Luokka 9A

Tuulenpaineen kestävyys: Luokka C4