Lataa...

Savunpoisto- ja korvausilmaikkunat

Ammattilaisen laatimien suunnitelmien mukaan totutetut savunpoisto-, tuuletus- ja korvausilmaratkaisut parantavat rakennuksen paloturvallisuutta.

Savunpoisto ja korvausilma ovat tärkeä osa rakennusten paloturvallisuutta. Erilaisilla tuuletusikkuna- ja luukkuratkaisuilla voidaan rakennuksen savunpoisto ja korvausilma järjestää tarpeen ja suunnitelmien mukaan. Kohteesta ja suunnitelmista riippuen, savunpoisto- ja korvausilmaikkunat sekä -luukut voivat olla käsikäyttöisiä tavanomaisia tuuletusikkunoita, erilaisilla avaajilla varustettuja tai laajempia savunhallintajärjestelmiä.

Erilaisissa rakennuksissa myös savunpoisto- ja korvausilmaratkaisut ovat erilaisia. Yleisesti voidaan todeta, että yksinkertaisimmillaan savunpoistoon ja tuuletukseen soveltuu helposti avattavat, käsikäyttöiset tuuletusikkunat.

Tavanomainen savunpoisto hoidetaan pääosin ikkunoiden ja ovien kautta tai pelastuslaitoksen toimenpitein. Korvausilma johdetaan käsin avattavien reittien kautta. Tyypillinen kohde on kerrostalon porrashuone tai tuotanto- ja varastorakennukset, joihin suunnitellaan ja toteutetaan kohteeseen tarvittava ja soveltuva ratkaisu. Savunhallintaan voidaan käyttää myös käsin kaukolaukaistavia, yksittäisiä savunpoistoluukkuja tai -ikkunoita. Tällöin ikkuna varustellaan soveltuvalla avaajalla. Varsinkin korkeammissa rakennuksissa ja niiden porrashuoneissa tämä on tarpeen.

Vaativammissa ja suuremmissa kohteissa on tarpeellista toteuttaa laajempi ja usein myös automatisoitu savuhallintajärjestelmä.

Paloturvallisuustuotteet räätälöidään aina tapauskohtaisesti. Kysy lisää täältä.