Lataa...

MB-79N -ikkunat

MB-79N -järjestelmän ikkuna on saatavilla kiinteänä ja avattavana. Avattava ikkuna on ns. TbT -mallin (Tilt before Turn) ikkuna.

Ikkuna avautuu tuuletus-/kippiasentoon painikkeesta. Ikkunan avaaminen kokonaan vaatii lukituksen vapauttavan avaimen. Tällöin ikkuna avautuu sivusaranoituna esimerkiksi pesua varten. Tämä on turvallisempi ja käyttäjäystävällisempi toteutustapa kuin perinteisempi DK-ikkuna (Derh-Kipp -heloitettu ikkuna), jossa ikkuna avautuu painikkeesta tuuletus-/kippiasentoon vasta sivusaranoinnin aukeamisen jälkeen. TbT-mallin ikkunassa tuuletus on loogisesti ennen sivusaranointia, jota tarvitaan vain pesu- ja huoltotarkoitukseen.

Järjestelmällä voidaan toteuttaa yksittäisen ikkunoiden lisäksi moniosaisia ikkunoita sekä yhdistellä avattavia ja kiinteitä osia. Osa ikkunasta voi olla suurta lasipintaa ja kiinteää lasitusta, mutta samassa ikkunassa voi lisäksi olla avattavia osia erilaisina yhdistelminä.

MB-79N SI -ikkunoissa alumiiniprofiilien sisällä on eristettä ja ikkunarakenteessa käytetään kaksikomponenttista keskitiivistettä. Se tekee ikkunasta energia-ja kustannustehokkaan.

Kiinteän MB-79N -ikkunan U-arvo on jopa 0,6-0,7 W/(m²K), riippuen ikkunan koosta ja valitusta lasituksesta. Avattavalla MB-79N -ikkunalla päästään parhaimmillaan vastaavasti U-arvoihin 0,7-0,8 W/(m²K).

Ilmanpitävyys: Luokka 4

Sateenpitävyys: Luokka E1950

Tuulenpaineen kestävyys: Luokka C5